Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

vineri, 14 august 2009

El şi ea, dar fără clişeele de gen

“Sexul cireşelor” de Jeanette Winterson, un roman experimental al unei autoare care şi-a găsit de mult locul în literatura britanică, e o interogaţie despre identitate şi căutări esenţiale, într-o poveste cu salturi în timp
şi peisaje onirice. A apărut la Humanitas Fiction, tradusă de Ana Chiriţoiu.

Jeanette Winterson a avut în egală măsură de suferit şi de câştigat din amestecul de autobiografic şi ficţiune insolită din care şi-a făcut un stil
aparte. La 15 ani şi-a părăsit familia adoptivă - zeloşi pastori evanghelişti care o pregătiseră să devină misionară în Africa- le-a mărturisit că e lesbiană şi de aici încolo a făcut ce-a putut ca să se întreţină singură şi să-şi continue studiile. A lucrat într-o firmă de pompe funebre, a vândut îngheţată, a îngrijit bolnavii într-un spital de nebuni şi a reuşit să-şi obţină licenţa la Colegiul St.Catherine, la Oxford, şi să publice un roman aplaudat şi premiat
.

,Portocalele nu sunt singurele fructe”, (Ed. Humanitas Fiction) debutul puternic
autobiografic, i-a adus lui Winterson Whitbread First Novel Award. Din 1985, anul primului roman şi până azi, a ajuns una dintre cele mai respectate şi distincte voci din literatura contemporană a Marii Britanii, distinsă cu titlul de Ofiţer al Imperiului Britanic şi revendicată de teoreticienele feminismului.

,,Sexul cireşelor” este cel mai recent roman al ei tradus în română. Pe lângă debutul care a propulsat-o în forţă, la aceeaşi editură i-au mai apărut “Scris pe trup” şi “ Pasiune”, cărţi care gravitează în jurul unor sensibile probleme ale sinelui, care nu ocolesc sexualitatea, dar care nu se opresc la suprafeţe şi nici nu reciclează clişee care fac, de regulă, senzaţionalul unor astfel de teme. În acest ultim roman e mult mai puţină poveste decât în primul, unde firul acţiunii, deşi ciupit de trimiteri la arhetipurile din basme, ţine primul nivel al lecturii. “În sexul cireşelor”, protagoniştii, Jordan, un copil găsit - ca şi ea, de altfel - şi o mamă supradimensională, “Femeia cu câinii” cum i se spune, trăiesc sau retrăiesc episoade în care se arată ce şi câte feţe are dragostea, ce înseamnă să alegi un drum şi să nu priveşti înapoi şi cât te costă aceste descoperiri făcute pe piele ta, mai ales când e tânără.

Cum se întâmplă şi în alte cărţi ale aceleiaşi scriitoare, şi aici cheagul întâmplărilor, plasate în Londra Marii Ciume şi a Marelui Incendiu, e tulburat de dese alunecări spre magic şi mitic. Se iau basme vechi, care reflectă exact tipul de întrebare în jurul căreia trăiesc şi se frământă eroii, şi se întind peste întreaga armătură a acţiunii. Jordan e un copil găsit pe malul Tamisei de o femeie de dimensiuni urieşeşti, care creşte câteva zeci de câini şi-şi rezolvă conflictele dând cu interlocutorii de pământ la primul semn de mojicie. Mămoasă, după ce se prăpădeşte cu firea la gândul că, într-o bună zi, băiatul îi va pleca, firesc, să cutreiere lumea, femeia îi urmăreşte primii paşi şi-l însoţeşte la Wimbledon, unde grădinarul regelui, celebrul explorator John Tradescant, vrea să-i deschidă ochii asupra minunilor lumii. Despre acest personaj grotesc, care în roman are un rol pe măsura dimensiunilor, propria autoare a declarat că “e singura femeie din literatura engleză suficient de încrezătoare încât să folosească mizeria ca accesoriu”. E, de fapt, o demistificatoare şi un personaj născut din hohotele de râs ale lui Gargantua.

Băiatul creşte, Anglia se schimbă, regele e decapitat şi o şleahtă de predicatori insipizi şi ipocriţi - Winterson face şi aici o altă trimitere la experienţa habotniciei din pragul adolescenţei - vor să pună lucrurile la punct. În toată această vreme, timpii poveştii se amestecă, pentru că, în voiajul băiatului pe oceanele lumii, timpul alternează cu durata basmului şi viaţa lui concretă plonjează în realism magic. O caută pe cea de a Douăsprezecea Prinţesă Dansatoare, personaj al unei vechi poveşti, şi, până să ajungă la ea, trebuie să le asculte, povestindu-şi viaţa, pe celelalte unsprezece, toate surori, toate singure, toate izgonite sau plictisite de bărbaţii care li s-au impus de soţi. Poveştile lor sunt opriri în puncte nevralgice ale existenţei la feminin, şi nimic revanşard nu răzbate în plus
faţă de ce e, de regulă, greu de trăit, greu de mărturisit sau complicat de înţeles. E aceeaşi luptă a sexelor, chiar dacă, în aceste poveşti, sexele se metamorfozează şi identităţile joacă renghiuri, cu bune, cu rele şi, ca-n orice poveste, cu stropul de neprevăzut.

Niciun comentariu: